<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er 364 dager for sent, men det er godt at de endelig tok til fornuft

Den særnorske fotballregelen som sier at kun forsvarende lag kan bringe ballen tilbake til midtstreken etter scoring, er historie.

    Publisert 6. des. 2016 kl. 15.38
    Oppdatert 6. des. 2016 klokken 15.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord

    Det bekrefter dommersjef Terje Hauge til TV 2.– På bakgrunn av tilbakemeldingene er vi blitt enige om at vi i 2017 forholder oss til spillereglene som allerede ligger der. Det betyr at vi ikke vil ha egne retningslinjer på dette som går på å hente ballen i mål neste sesong, sier Hauge til kanalen.I løpet av sesongen har regelen kommet i fokus flere ganger. Gjengangeren har vært at forsvarende lag har ventet på at en fra det scorende laget henter ballen før man har provosert fram en situasjon som har gitt gult kort.– Dette er retningslinjer for å rydde opp i det som er usportslig. Jeg kan forstå at angrepsspilleren henter ballen – for instinktet sier at man skal gjøre det, mens regelen sier noe annet. Men det skjer forhåpentligvis bare én gang, sa Hauge i mai.TV2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke nådig i sin dom over nyvinningen som nå er borte.– Det er 364 dager for sent, men det er godt at de endelig tok til fornuft. Det er ingen overraskelse, for dette var en regel uten mål og mening. Den skapte mer bråk enn den forhindret, konkluderer Mathisen. (©NTB)