<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny app skal mane fram troll

Med appen Hidden vil Pål T. Rørby gi nytt liv til folketro og vise fram tusser og troll på mobilen – ute i naturen.

  Publisert 26. des. 2016 kl. 07.38
  Oppdatert 26. des. 2016 klokken 07.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  Foto: Scanpix

  Gjennom firmaet Nice View Studio vil Rørby både få folk ut i naturen og ta vare på sagn og folketro, skriver Nationen.– Vi ønsker å bevare disse historiene, men de er i ferd med å bli glemt. Fortellertradisjonen er i fred med å dø ut, forteller Rørby.Med Hidden vil han fortelle historiene på en ny måte, ved å kombinere moderne teknologi med noe så traust og tradisjonsrikt som å gå på tur. For Hidden er langt fra noe nytt spill for sofagriser.Nøkkelen er såkalt AR – augmented reality – som kan oversettes til utvidet virkelighet, hvor digital informasjon legges oppå bilder og lyd fra omgivelsene. Ett av de mest kjente eksemplene er mobilspillet Pokémon Go der spillerne jager datamonstre som vises på mobilen som en del av de fysiske omgivelsene. På samme måte vil Hidden vise deg et sagn eller eventyr når du er på rett sted i naturen.– Når du kommer fram, holder du mobilen med appen opp mot målet. Da vil du straks oppleve at landskapet blir levende. Et fjell åpner seg, eller troll begynner å slåss. Du vil oppleve en fantastisk effekt, sier en ivrig Rørby. Allerede til neste år skal lokale sagn og historier i Hemsedal være tilgjengelige. (©NTB)