<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn er verdens lykkeligste

Men ikke på grunn av oljen avslører ny rapport.

    Publisert 20. mars 2017 kl. 10.19
    Oppdatert 20. mars 2017 klokken 10.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord

    Norge tok i fjor fjerdeplassen, men har altså rykket helt til topps i årets rapport. Rapporten har blitt utarbeidet i samarbeid med FN siden 2012 og har som mål å fremme sosial tillit og likestilling.- Lykke er i større og større grad ansett for å være et godt mål på sosial utvikling og som mål for offentlig forvaltning, heter det i rapporten.Danmark har rykket ned til andreplass, deretter kommer Island og Sveits rett etter. I bunnen av listen ligger Sør-Sudan, Liberia, Guinea og Togo.De fire landene scorer høyt når det gjelder faktorer som regnes som viktige for folks lykke: omsorg, frihet, sjenerøsitet, ærlighet, helse, inntekt og godt styresett.Norge rykker til toppen til tross for lavere oljepriser, heter det i rapporten.- Norge har beskyttet seg mot en "boom and bust"-økonomi og investert i fremtiden framfor å bruke pengene. Dette krever høy grad av sosial tillit, et samlet mål, sjenerøsitet og et godt styresett.(©NTB)