<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge er kåret til verdens lykkeligste land

Norge er kåret til verdens lykkeligste land, ifølge World Happiness Report. Dermed har Norge overtatt Danmarks topplassering.

  Publisert 20. mars 2017 kl. 07.38
  Oppdatert 20. mars 2017 klokken 08.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  To jenter med Norges flagg malt i ansiktet - Foto: Scanpix

  Norge tok i fjor fjerde plassen, men har altså rykket helt til topps i årets rapport .– Lykke er i større og større grad ansett for å være et godt mål på sosial utvikling og som mål for offentlig forvaltning, heter det i rapporten.Danmark har rykket ned i andreplass, deretter kommer Island og Sveits rett etter. I bunnen av listen ligger Sør-Sudan, Liberia, Guinea og Togo. Norge lå tidigere som nummer fire på listen.De fire landene scorer høyt når det gjelder faktorer som regnes som viktige for folks lykke: omsorg, frihet, sjenerøsitet, ærlighet, helse, inntekt og godt styresett.Norge rykker til toppen til tross for lavere oljepriser, heter det i rapporten.– En god start på en mandag morgen: Norge rangert som verdens lykkeligste land ifølge en ny rapport som oppfordrer nasjoner til å bygge sosial tillit og likestilling, skriver utenriksminister Børge Brende på Twitter.