<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spanske festøyer ønsker forbud mot alkoholservering på fly

Myndighetene på Mallorca og Ibiza prøver å bekjempe "antisosial turisme" og ber Spania og EU om å forby alkoholservering ombord på fly og på flyplasser.

    Publisert 13. juli 2017 kl. 05.43
    Oppdatert 13. juli 2017 klokken 05.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord

    Bønnen kommer etter nylige og mye omtalte rapporter om slåssing og seksuelle overgrep i fylla på de populære ferieøyene.– Vi ber de nasjonale myndighetene og EU-kommisjonen om å forby konsumering av alkohol på fly og flyplasser, sier Pilar Carbonell, som er ansvarlig for turisme i lokalstyret på Balearene.Hun sier at det er nødvendig for å garantere sikkerhet og takle antisosial turisme. Det er ikke klart om det foreslåtte forbudet skal gjelde alle EU-flyginger, eller bare til denne øygruppen.Turisme er viktig for øygruppen Balearene. Ibiza og Magaluf er populære reisemål som også er kjent for mye fest og fanteri.I mai ble tre menn hentet ut av et fly etter at de hadde fyllekranglet hele veien fra Manchester i England til Palma på Mallorca, og flere fly har blitt omdirigert på grunn av passasjerfyll.(©NTB)