<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bolt med blandede følelser for sprint-exit

    Publisert 14. aug. 2017 kl. 05.56
    Oppdatert 14. aug. 2017 klokken 05.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 243 ord

    Den jamaicanske sprinteren Usain Bolt er trist, men også spent når han trer ut av friidrettssirkuset etter den dramatiske VM-stafetten lørdag.Bolt skulle løpe Jamaica inn til VM-gull på 4 x 100 meter i sitt siste løp i karrieren, men etter kun noen meter gikk han i bakken med det som trolig var en strekk i hamstringen.På søndagens pressekonferanse pratet han både om fortiden og fremtiden etter mesterskapet som ga en bronse på 100 meter.– Det har vært noen tøffe dager, innrømte 30-åringen.– Jeg har alltid prøvd å gjøre mitt beste og levere et godt show. Det er trist å forlate sporten nå, sa han og la til at han ikke tror mesterskapet i London vil endre det han har gjort for sporten.Bolt håpet å sikre sitt tolvte VM-gull lørdag, men blir stående med «bare» elleve. Likevel beholder han stempelet som den kanskje største utøveren i friidrettshistorien.Muhammad AliPresidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IIAF), Sebastian Coe, har tidligere sammenlignet Bolt med den avdøde bokselegenden Muhammad Ali.– Han er tidenes beste sprinter. Usain Bolt er et geni. Jeg kommer ikke på noen andre enn Muhammad Ali som har hatt en så stor innflytelse i sin idrett, sa Coe før VM i London.– Jeg husker at noen sa til meg etter at jeg tapte på 100 meter: «Usain, slapp av, Muhammad Ali tapte sin siste kamp også», sa Bolt søndag kveld.– Jeg har bevist for meg selv gang på gang, år ut og år inn, sa han.