<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kronerulling for lys i Nidarosdomen

Nidarosdomen ber folk om tolv millioner kroner til ny innvendig belysning. Til sammen vil lyssettingen koste nærmere 22 millioner kroner.

Publisert 2. des. 2017 kl. 08.29
Oppdatert 2. des. 2017 klokken 08.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord

– Vi skal ha en ny og moderne innvendig lyssetting i Nidarosdomen, som gjør at når du kommer dit, skal du kunne løfte blikket og se alle de flotte skulpturene, sier direktør for Nidaros domkirkes restaureringsarbeider, Steinar Bjerkestrand, til NRK.Bjerkestrand sier til statskanalen at problemet er at belysningen, som er 60 år gammel, er gammeldags:– Når vi skal ha spesiallys under omvisninger og den slags, så har vi store gamle lyskastere å drasse på rundt med. Det fører til slitasje.Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) lover å bidra med ti millioner kroner. Da mangler det fortsatt tolv millioner kroner.– Vi håper å starte monteringen av lysene neste høst, og at vi kan teste det 19. juli 2019, når Nidaros domkirkes restaureringsarbeider fyller 150 år, sier Bjerkestrand.(©NTB)