<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge får OL-bronse i mixed double curling, OAR diskvalifisert

Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får bronsemedalje i OL. Det skjer etter at russeren Aleksandr Krusjelnitskij ble dopingtatt.

  Publisert 22. feb. 2018 kl. 10.32
  Oppdatert 22. feb. 2018 klokken 10.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018. Curling, mixed double. Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien i semifinalen mot Canada mandag.

  Nedregotten og Skaslien tapte bronsekampen i mixed double mot OAR, men får bronsemedaljen etter at russeren Aleksandr Krusjelnitskij har testet positivt for det forbudte stoffet meldonium.Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekreftet torsdag at det ikke blir noen høring i Krusjelnitskij-saken, og at han er utestengt fra OL.Nedregotten og Skaslien reiste tilbake til Norge etter tapet i bronsekampen mot det russiske laget, men nå reiser de to tilbake til Sør-Korea.– Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått muligheten til å reise ned til Pyeongchang, sier Nedregotten til Eurosport.Etter det kanalen erfarer har paret fått beskjed om at det blir en ny medaljeseremoni. Så langt er ikke den norske bronsemedaljen bekreftet fra offisielt hold, men Nedregotten sier til VG at paret trolig får medaljen utdelt i Sør-Korea.Ifølge russisk TV har OARs mixed-lag allerede levert tilbake OL-medaljene som følge av dopingsaken.Krusjelnitskij, som i tospann med kona Anastasija Bryzgalova tok bronse etter å ha slått Norge, testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Også B-prøver bekreftet funnene i A-prøvene.Idrettens voldgiftsrett (CAS) skulle egentlig holdt høring i Krusjelnitskij-saken torsdag, men den ble avlyst fordi han opplyste at han gir opp forsøket på å bli renvasket.(©NTB)