<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sindige Skarli brølte for OL-gull

Sondre Skarli, landslagstrener i skøyter, var overlykkelig etter at skøytegutta sikret OL-gull på lagtempo onsdag.

    Publisert 21. feb. 2018 kl. 16.10
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 02.21
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 477 ord

    Noen få norske heiarop kunne høres i hallen i Sør-Korea under finalen mot vertsnasjonen, men Skarli kompenserte med sitt engasjement mens han manet de norske fram til det som ble OL-gull.– Jeg er vanligvis en sindig sørlending, men etter et OL-gull er det lov til å gå litt ut av normalen og feire litt ekstra. Jeg brølte ganske kraftig da gutta kom i mål, sa Skarli til NTB etter løpet.Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen og veteranen Håvard Bøkko gikk for det norske laget i finalen. Sindre Henriksen var med i kvartfinalen og får OL-gull han også, selv om han sto på sidelinjen onsdag.Hard jobbing I finalen dro Lunde Pedersen svært mye underveis, og bergenseren viste at han er i kanonform. Det norske laget tok initiativ innledningsvis før Sør-Korea fikk opp dampen.Mot slutten tok Lunde Pedersen nye føringer, og i mål var Norge over sekundet foran hjemmenasjonen.– Jeg følte meg nesten bedre i finalen enn semifinalen. Vi kunne jo høre på publikum om vi var bak eller foran, så det var inspirasjon mot slutten å høre at det ble stille, sa Lunde Pedersen til NTB og la til at det hele ble en perfekt kveld.De sørkoreanske hjemmehåpene fikk et hylende publikum i ryggen i «Oval»-arenaen, uten at det hjalp dem nok.For andre gang på vel to døgn ble Norge for sterk for Sør-Korea i en gullstrid. Mandag var Håvard Holmefjord Lorentzen 1/100 raskere enn Cha Min-kyu på 500-meteren, og på lagtempoen gikk det norske laget inn til 3.37,32.– Vi har jobbet så hardt for det her. Vi har hatt knallharde prioriteringer. Vi har tatt tøffe valg og fått kritikk for flere av dem, men nå ser vi at det har betalt seg. Det er utrolig moro å se gutta klare dette sammen, sa Skarli.Følte seg piggeDet ble imidlertid smådramatikk mot slutten. Norge gikk mot seier da Bøkko like før mål fikk et feilskjær. God balanse kombinert med en støttende hånd fra Spieler Nilsen sørget imidlertid for at veteranen holdt seg på skøytene og kunne gå inn til gull.– Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Jeg måtte sjekke tiden tre-fire ganger før jeg turte å juble, sa 31-åringen.Lagtempo-seieren sikret Norges andre gull for dagen. Noen timer tidligere vant Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby sprintstafetten i langrenn.Skøytetriumfen gjorde også at Norge tangerte sin gullrekord (13) fra lekene i Salt Lake City i 2002. Den ryker ganske sikkert i løpet av dagene som kommer.BestI semifinalen onsdag gikk Norge inn til olympisk rekord (3.37,08). Det var altfor mye for gullfavoritten Nederland. Inne i skøytehallen «Oval» ble det stille blant alle oransjekledde tilskuere.Nederland fikk et plaster på såret ved å slå New Zealand i bronsekampen.De norske skøyteløperne er allerede sikret et kanon-OL, men det kan bli mer. Håvard Holmefjord Lorentzen er et hett bud foran 1000 meter fredag.Sverre Lunde Pedersen sikret seg bronsen på 5000-meteren tidligere i lekene.(©NTB)