<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sundby og Klæbo sikret overlegent norsk OL-gull på lagsprinten

Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo tok Norges 12. OL-gull i Pyeongchang da de vant herrenes lagsprint på suverent vis.

    Publisert 21. feb. 2018 kl. 12.19
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 02.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord

    Norges medaljefangst i OL vil ingen ende ta. 12 gull, 11 sølv og 9 bronse er fasit hittil.Klæbo dro til voldsomt på sin andre runde. Det ga Sundby en stor luke ved fjerde veksling. Sveriges Marcus Hellner startet jakten umiddelbart, men slet med å hente inn Sundby.Klæbo kastet lua før siste etappe. Han gikk ut fem sekunder foran Sverige og den norske seieren var aldri truet.Norge vant foran OAR og Frankrike, mens Sverige gikk inn til en sur fjerdeplass. Klæbo var så overlegen at han kunne leke seg inn mot mål. Derfor ble luken til OAR bare på 1,7 sekunder, men det norske gullet var aldri truet.Den norske duoen sparte på kreftene i semifinalene. Da gikk Sundby og Klæbo kontrollert til avansement.I Sotsji for fire år siden ble Norge med Ola Vigen Hattestad og Northug nummer fire.Norge ble også nummer fire på lagsprinten under ski-VM i Lahti i fjor, mens Petter Northug og Finn Hågen Krogh sørget for norsk VM-gull i Falun i 2015.(©NTB)