<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbakefører 100 millioner til andelseierne

Viken Skogs økning i Moelven Industrier ga konsernet et løft i 2021. 

Publisert 25. mars 2022 kl. 15.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 329 ord
Styreleder Olav Breivik, økonomisjef Vibeke Teslo-Andersen og daglig leder Tor Henrik Kristiansen i Viken Skog. Foto: Viken Skog

Et sterkt marked for trelast og andre skogsprodukter bidro til å øke Viken Skog-konsernets driftsinntekter med 36 prosent, til 3 milliarder kroner i fjor. 

– Vi har aldri hatt så høye driftsinntekter før, og vi leverer gode drifts- og finansresultater, sier Vibeke Teslo-Andersen, økonomisjef i Viken Skog i en pressemelding. 

Årsresultatet for konsernet endte på 978 millioner kroner, en økning på 812 millioner sammenlignet med året før. 

Den massive økningen kan hovedsakelig tilskrives konsernets resultatandel i Moelven Industrier, i januar i fjor økte Viken Skog sin eierandel i Moelven til 33 prosent.   Moelven Industrier hadde ny rekordomsetning på 15 milliarder i fjor, og endte med et årsresultat på 3 milliarder kroner. 

Også morselskapet i Viken Skog fikk et løft med en inntektsøkning på 24 prosent til 1,8 milliarder kroner og et årsresultat på 188 millioner kroner, opp fra 33 millioner året før.

I løpet av året avvirket konsernet 3,4 millioner kubikkmeter med tømmer.

– Både Viken Skog og konsernet økte sin markedsandel i 2021. Norsk tømmer er ettertraktet ute i verden, og mye av veksten kan tilskrives et sterkt eksportmarked der vi er godt posisjonert gjennom Viken AT Market, sier Tor Henrik Kristiansen, daglig leder i Viken Skog i en kommentar-

Etterbetaling

Styret i Viken Skog anbefaler etterbetaling til andelseierne som har solgt tømmer gjennom Viken Skog i perioden 2017 til 2021. Dette skal avgjøres av årsmøtet. 

– Styrets anbefaling er å sette av 100 millioner kroner til etterbetalingsfondet. Av dette mener styret at det i år bør etterbetales 50 millioner kroner til andelseierne som har levert tømmer gjennom Viken Skog, ikke bare i 2021. Fjoråret var særdeles godt, og i vår konjunkturutsatte næring er ikke etterbetaling mulig hvert år. Derfor mener jeg det blir riktig å premiere flere av andelseierne som har hatt hogst i løpet av de siste årene, sier styreleder Olav Breivik i meldingen.

Styret har også foreslått å utbetale 7,5 millioner kroner i utbytte for 2021.

Årsmøtet avholdes på Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker 31. mars.