<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nortura varsler historisk prishopp på kyllingprodukter

Nortura varsler 16 prosent prisøkning på kyllingkjøtt fra 4. juli, tilsvarende 3,40 kroner kiloet for kylling og 4 kroner for kalkun.

Publisert 29. apr. 2022 kl. 16.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
REKORDHØY PRISØKNING: Nortura varslet rekordhøy prisøkning på kyllingprodukter. Årsaken til prishoppet er at det skal dekke for økte kraftforpriser. Foto: NTB

Fra 1. februar ble det innført en ekstraordinær og midlertidig økning på 1 krone pr. kilo kyllingkjøtt. Dette blir nå videreført, og endringen fra 4. juli kommer på toppen av dette, skriver E24 / Aftenbladet.

Årsaken til prisøkningen er blant annet bønders utfordringer knyttet til prisøkningen i kraftfôr. Prisen på kraftfôr var i mars mellom 10 og 20 prosent høyere enn året før, ifølge Felleskjøpet Agri. Nortura venter nå en videre økning frem mot sommeren.

– Den samlede prisøkningen på kjøtt dekker utelukkende økte kostnader. Med disse tre prisøkningene har vi dekket kostnadsøkningen det siste året, og produsentøkonomien er på samme nivå som våren 2021, sier kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Nortura.

De endelige butikkprisene blir imidlertid satt av dagligvarekjedene.

(NTB)