Lag mat med en verdensmester
I begynnelsen av august kan du lære å lage mat av gourmetkjendis Harald Osa og verdensmester Terje Ness.

Sommerakademi Voksenåsen søker unge kokker og vinkelnere til årets kurs som finner sted 7.-13. august. "Spesielt interesserte" er også velkomne, og disse vil kun betale en pris pr. dag, dersom det ikke er ønskelig å være med hele uken. For "observatørstatus" er det ingen krav til formell bakgrunn.Årets tema er "Når musikk og mat møtes". Det er imidlertid kun på kveldene at disse to grupperingene møtes. Da vil det bli forelest, diskutert og lekt med temaer som kreativitet, utholdenhet, hvordan skape en vinnerkultur osv. Forfatter Knut Faldbakken vil for eksempel debattere om kreativitet, mens cellist Aage Kvalbein vil snakke om hvordan du kan kombinere vin og musikk.Harald Osa, verdensmester Terje Ness, Carl Jan Granqvist, Tobias Nygren, Wenche Frølich, Birgitta Wats og Nils Apeland er blant profilene du vil møte. Prislappen er på 6.000 kroner, og inkluderer all undervisning, utflukter, kost og losji. Studenter slipper unna med 3.500 kroner, mens dagsprisen for "observatører" er 500 kroner for de som ikke bor på hotellet.