<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparer millioner på konkurranse i luften

- Tøffere konkurranse på innenriksrutene har spart norsk næringsliv for over 120 millioner de siste tre årene, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

  Publisert 30. aug. 2006 kl. 10.31
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  Scanpix / Scanpix

  Norwegian tok opp konkurransen med SAS Braathens på innenriksflyging høsten 2002.- Vi har regnet ut at norske bedrifter har spart 123 millioner på prisnedgangen på innenriks flybilletter fra 2003 til 2005. Det offentlige har spart 50 millioner, sa Kjos på NHO-konferansen Småtinget i Bodø onsdag.Prisnedgangen er størst på rutene fra Oslo til Nord-Norge.- Bare på ruten fra Oslo til Bodø er besparelsen på nesten 17 millioner, sa Bjørn Kjos.Oslo-Bergen er den enkeltruten hvor næringslivet har spart mest på billigere flybilletter.- I 2003 kostet en gjennomsnittsbillett Oslo-Bergen-Oslo 1812 kroner. Ifjor kostet den samme billetten 1678 kroner. På tre år er besparelsen på denne ruten nesten 34 millioner, sa Kjos.Administrerende direktør Finn Bergesen jr. i NHOsier konkurransen i luftfarten betyr mye for norske småbedrifter.- De fleste bedriftene i Norge er små eller mellomstore. Transportkostnadene, både for varer og ansatte, er svært viktige for resultatet til de virksomhetene som ikke hører hjemme i Oslo-området.