<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklager IOK for diskriminering

Canadiske hoppjenter har klaget IOK inn for landets menneskerettskommisjon i håp om å få delta i OL på hjemmebane i 2010.

    Publisert 24. feb. 2007 kl. 09.40
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord

    Skihopping er nå den eneste grenen i vinter-OL som er forbeholdt menn, ifølge playthegame.org. De kvinnelige utøverne, med norske Anette Sagen i spissen, har i en årrekke kjempet mot de internasjonale forbundene, som har nektet kvinnelige skihoppere å delta i OL og VM. Nå er det canadiernes tur. Skihopping er nå den eneste grenen i vinter-OL som er forbeholdt menn, ifølge playthegame.org. De kvinnelige utøverne, med norske Anette Sagen i spissen, har i en årrekke kjempet mot de internasjonale forbundene, som har nektet kvinnelige skihoppere å delta i OL og VM. Nå er det canadiernes tur. Jan Willis er moren til en 15 år gammel hoppjente og står bak klagen til menneskerettskommisjonen på vegne av datteren og hennes lagvenninner.- I bunn og grunn handler det om diskriminering. Det canadiske folk betaler for anleggene som bygges til OL i Vancouver i 2010, men kvinnene får ikke benytte seg av dem, sier Jan Willis. Den internasjonale olympiske komiteen bestemte i november i fjor at kvinnelig skihopping ikke skal inkluderes i OL-programmet i 2010. (©NTB)