<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Influensaen herjer

Influensaen herjer over hele landet. I løpet av én uke har antall influensadiagnoser økt med 50 prosent.

    Publisert 20. feb. 2007 kl. 13.54
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    Det viser tall som Folkehelseinstituttet offentliggjorde tirsdag. Det viser tall som Folkehelseinstituttet offentliggjorde tirsdag. - Av 100 pasienter som gikk til lege i forrige uke, var det 4,9 som hadde influensa. Uka i forveien, var tallet 3,3. Økningen har med andre ord vært på 50 prosent, forklarer overlege Bjørn Gunnar Iversen ved Folkehelseinstituttet til NTB.De aller fleste som får influensa, går imidlertid ikke til lege. Så det reelle tallet er langt høyere.- Under en normal influensaperiode, regner vi med at så mange som mellom 5 og 10 prosent av befolkningen bli syke, sier Iversen.Østlandet hardt rammetAller hardest rammet så langt i vinter, er folk på Østlandet. Her er 6,6 av 100 registrert syke.- Men antall tilfeller har også økt kraftig på Sørlandet og Vestlandet, mens Midt-Norge og Nord-Norge fortsatt henger litt etter. Men også her har det vært en økning, sier Iversen. I Trondheim tvinger influensaen Trondheim Symfoniorkester til å avlyse torsdagens konsert. Ifølge Adresseavisen er dette trolig første gang i orkesterets historie.