<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er verdens syv nye underverker

Verdens syv "nye" underverker ble kåret lørdag kveld. Her er listen.

    Publisert 8. juli 2007 kl. 07.55
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 93 ord

    Etter et initiativ fra den Sveits-baserte organisasjonen The New Seven Wonders Foundation har over 100 millioner stemt frem verdens syv "nye" underverker.Avstemningen skjedde via internett og SMS.Resultatet ble offentliggjort i Lisboa lørdag kveld, og listen er som følger: Chichen Itza-pyramiden (Yucatan, Mexico)Colosseum (Roma)Den kinesiske murJesus-statuen (Rio de Janeiro, Brasil)Machu Picchu (Peru)Petra (by i Jordan)Taj Mahal (India)Blant de 14 kandidatene som ikke nådde opp i avstemningen var Stonehenge, Eiffeltårnet, Frihetsgudinnen i New York og operahuset i Sydney.Pyramiden i Giza var det eneste originale underverket blant de 21 kandidatene.Bilder Scanpix: Colosseum (øverst) og Taj Mahal.