<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Geiranger kan bli strøket fra verdensarvlisten

Dersom de planlagte kraftlinjene blir bygget gjennom Sunnmøre og Sogn, kan Geirangerfjorden miste den prestisjefulle plassen på UNESCOs verdensarvliste.

    Publisert 6. juli 2007 kl. 05.46
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord

    En kraftlinje ved dette området vil være et sensitivt inngrep når det gjelder å være på verdensarvlisten. Her bør myndighetene tenke seg grundig om. En risikerer at hele området kan bli de-listet, sier styremedlem Einar Steensnæs i UNESCO til Aftenposten. En kraftlinje ved dette området vil være et sensitivt inngrep når det gjelder å være på verdensarvlisten. Her bør myndighetene tenke seg grundig om. En risikerer at hele området kan bli de-listet, sier styremedlem Einar Steensnæs i UNESCO til Aftenposten. Vestnorsk fjordlandskap med Geirangerfjorden og Nærøyfjorden ble tatt opp på World Heritage List (Verdensarvlisten) i 2005, men kan bli sparket ut igjen dersom Statnett får lov til å bygge kraftlinje gjennom Sunnmøre og Sogn.Det er Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) som nå skal avgjøre om det skal gis konsesjon til kraftlinjen som vil bli synlig fra deler av den berømte fjorden.- Når man er kommet inn på listen, så må man forvalte stedet slik at det bevarer autentisiteten. Fremmede konstruksjoner og inngrep i området, eller som grenser inn til området, kan føre til at stedet blir tatt ut av UNESCOs liste, understreker Steensnæs. Den tidligere olje- og energiministeren representerer Norge i UNESCOs styre. (©NTB)