<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sol, sommer og et lite glass vin

Endelig titter sommeren frem. Det bør feires med et lite glass vin i solen.

    Publisert 6. juli 2007 kl. 10.45
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord

    Cavit Trentino Chardonnay er nå ute med en årgang og et nytt design. Fra Trentino i Italia kommer en smaksrik hvitvin som kun er basert på Chardonnaydruer. Pris: 97 kroner flasken. En annen god allrounder er Mezzacorona Pinot Grigio 2006 fra samme område, som koster 99,90 kroner flasken. Vinene nytes godt sammen med salater, fiskeretter eller som en aperitiff på verandaen.Ønsker du et smaksrikt alternativ på den røde siden, kan du eksempelvis prøve Salice Salentino 2004 for 104,90 kroner flasken. Den passer bra til klassiske italienske retter som pizza og pasta, men er også en god følgesvenn om du skal grille. Vinen, som kommer fra produsenten Cantine Due Palme i Puglia, består av 80 prosent Negroamarodruer og 20 prosent Malvasia Nera.Fra Australia kommer Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2005 (pris: 99,90 kroner) som har en dyp rød farge, kombinert med en smak av krydder og bær, eller som grossisten formulerer det "Aroma preget av syltede røde bær, solbærgele og trekull, hint av furunål". Det burde være selvforklarende. Uansett så er det en vin som passer fint til lyst kjøtt og modne oster.Sommer og sol betyr også at noen foretrekker å nyte riesling. I Alsace i Frankrike produserer F.E. Trimbach Rieslingviner som modnes i to år uten at de har kontakt med eik. Det gir et typeriktig sitruspreg med lang ettersmak. En flaske med Trimbach Riesling 2005 koster 139,90 kroner flasken.