<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå starter Bergen Matfestival

7-9 september arrangeres Bergen Matfestival på det historiske Bryggen. Her er tørrfisk som gjelder.

Publisert 3. sep. 2007
Oppdatert 13. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
+ mer
lead

Den norske tørrfisk er gjennom Slow food bevegelsen blitt en viktig del av verdens matkulturarv. Det er også utgangspunktet når Bergen Matfestival arrangeres på historiske Bryggen 7-9 september. Den norske tørrfisk er gjennom Slow food bevegelsen blitt en viktig del av verdens matkulturarv. Det er også utgangspunktet når Bergen Matfestival arrangeres på historiske Bryggen 7-9 september. En rekke restauranter i Bergen samarbeider nå om å sette tørrfisk og den gode historie på menyen til festivalen. De har sendt sine kokker på opplæring i Italia, og Sjømatsenteret i Bergen vil arrangere flere kokkekurs for 40 kokker og 60 servitører om tørrfiskhistorien og om tilbereding av retter basert på både norske tradisjoner og Genova/Liguria tradisjonene før festivalen.