<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo kåret til verdens nest grønneste storby

Oslo havner på andreplass, bak Stockholm, på en liste over verdens grønneste storbyer, ifølge magasinet Det Beste.

    Publisert 23. sep. 2007 kl. 09.16
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord

    Kåringen er utarbeidet av Readers Digest, mest kjent som Det Beste her i landet, på bakgrunn av vann- og luftkvalitet, lokale miljølover, energieffektivitet, grøntområder, avfallshåndtering og kollektivtrafikk. Sosiale faktorer som utdanning har også spilt inn.Oslo havner bak Stockholm, men foran München, Paris og Frankfurt. Kinas hovedstad Beijing havner på jumboplass, skriver VG.Kåringen innebærer også en rangering av verdens land. I denne sammenhengen er Norge plassert på tredjeplass bak Finland og Island. På plassene bak Norge følger Sverige og Østerrike. Etiopia er nederst, på 141. plass.Generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge tror rik tilgang på rent vann og natur gjør at Norge gjør det bra på oversikten.Han viser til at Norge er flink med klimagassutslipp innenlands, blant annet fordi 90 prosent av norsk elektrisitetsproduksjon stammer fra CO2-fri vannkraft.- Men ser vi på virkeligheten, lever vi fett på å være CO2-pushere. Norge er verdens tredje største oljeeksportør. Vi casher inn og lar andre få CO2-regningen, sier Hansson.Leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund mener Norge ikke har noe å slå seg på brystet for. En gjennomsnittlig nordmann står for dobbelt så høye klimagassutslipp som en svenske, sier han. (©NTB)