<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS sine ulykkesfly snart på vingene igjen

SAS vil neste uke gjenoppta bruken av flyene av typen Q400. Flyene har stått på bakken etter flere nødlandinger tidligere denne måneden.

    Publisert 28. sep. 2007 kl. 20.26
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord

    - Vi regner med å kunne gjennomføre testflyginger i løpet av de nærmeste dagene og håper å begynne å fly med noen av Dash-flyene torsdag neste uke, sier informasjonssjef i SAS Bertil Ternert. - Vi regner med å kunne gjennomføre testflyginger i løpet av de nærmeste dagene og håper å begynne å fly med noen av Dash-flyene torsdag neste uke, sier informasjonssjef i SAS Bertil Ternert. Selskapet opplyser at flyene gradvis vil bli satt i drift og at det kan ta ytterligere to uker før alle maskinene av typen Dash 8 Q400 er i drift. Derfor vil det også den kommende tiden bli forstyrrelser i trafikken i Danmark og Sverige, hvor de ulykkesforfulgte flyene brukes av SAS.Den siste tiden har selskapet kjempet en kamp mot klokka for å få tak i nok reservedeler til flyene. Det skal gjøres reparasjoner på understellet på samtlige maskiner.Et Dash 8 Q400-fly fra SAS måtte nødlande ved Vilnius i Litauen 12. september, bare tre dager etter at en annen maskin av samme type og fra samme selskap krasjlandet i Aalborg i Danmark. 21. september nødlandet et av Lufthansas Dash-fly i München i Sør-Tyskland.Flyene i Danmark og Litauen fikk problemer på grunn av feil ved understellet. (©NTB)