<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA samler detaljert informasjon om reisende

Amerikanske myndigheter samler detaljerte opplysninger om millioner av amerikanere som besøker andre land.

    Publisert 23. sep. 2007 kl. 08.50
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 108 ord

    Opplysninger om hvor de reiser, hvem de reiser sammen med, hvem de skal bo hos, hva de har i bagasjen og til og med hvilke bøker de har med på reisen, blir lagt inn i en gigantisk databank, skriver Washington Post.Opplysningene skal oppbevares i 15 år og blir løpende analysert som et ledd i myndighetens forsøk på å stanse potensielle terrorister fra å ta seg inn i USA, skriver avisen.USA har helt siden midten av 1990-tallet hatt et system for å registrere opplysninger om reisende. Dette er kjent som Automated Targeting System.Siden 2002 har mengden data som registreres om den enkeltes reisevaner økt betydelig, skriver Washington Post. (©NTB)