<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moderat skredfare i de fleste fjellstrøk

Det er moderat skredfare i store deler av landet, men i noen områder der det har falt mye snø eller blåst kraftig de siste dagene kan det lokalt være større skredfare.

    Publisert 20. mars 2008 kl. 09.55
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord

    Dette framgår av skredvarsel for resten av påsken fra Meteorologiske institutt og Norges Geotekniske Institutt (NGI).Basert på værprognosen til og med mandag 2. påskedag vil skredfaren være størst i Møre og Romsdal og nordlige del av Sogn og Fjordane, advarer ekspertene. Her er det fareklasse 3 i en skala som går fra 1 til 5 og der 1 er minst skredfare. I resten av landet er skredfaren på nivå 2 - moderat skredfare.Det er ventet snø i første del av påskedagene, noe som øker skredfaren. Utover i påsken er det ventet at snødekket vil stabilisere seg.Også i andre områder enn på Nord-Vestlandet kan det lokalt bli markert skredfare - nivå 3 - der det kommer noe nysnø og kraftig vind.- De fleste skredulykker skjer erfaringsmessig ved skredfare 3, heter det i skredvarslet.Skredfaren øker ved sterkt snøfall i kombinasjon med vind eller når temperaturen stiger brått. Bratte skråninger i le for vinden er spesielt utsatt. Unngå derfor bratte skråninger hvor det ser ut til å ligge mer snø enn ellers i fjellsiden, er et av rådene fra Meteorologisk institutt og NGI til skituristene i påskefjellet. (©NTB)