<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søvik vant verdenscupen i telemark

Telemarkkjøreren Børge Søvik vant verdenscupen sammenlagt etter at han gikk til topps i storslalåmrennet i USA mandag.

    Publisert 19. mars 2008 kl. 09.27
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 105 ord

    Søvik var raskest i begge omgangene og kjørte inn til seier 2,6 sekunder foran svenske Mattias Wagenius i Vermont.Det var Søviks niende seier denne sesongen, og han sikret seg også seieren i både verdenscupen totalt og storslalåmcupen.Daniel Halnes var den eneste som kunne true Søvik, men han kjørte ut i annen omgang. Halnes er 318 poeng bak Søvik i verdenscupen. Kun tre renn gjenstår, og Søvik kan ikke bli tatt igjen i sammendraget.Katinka Knudsen kjørte inn til seier i kvinneklassen. Sigrid Rykhus ble nummer to, og de to norske utøverne kjemper mot hverandre om sammenlagtseieren i verdenscupen. Rykhus har 40 poengs ledelse til Knudsen. (©NTB)