<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brakdebut for Solbergs nye bil

- Man gjør det ikke bra i Hellas med idiotkjøring. Jeg bruker hodet hele veien, sa Petter Solberg (33) til NTB etter brakdebuten for flunkende nye Subaru Impreza fredag.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 22.04
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.51
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 272 ord
  Foto: Scanpix

  Etter første dag i Rally Hellas ligger nordmannen på tredjeplass.- Over all forventning. Det er rett og slett rågøy å kjøre. Og dessuten vet vi at det er masse mer å hente ut av den nye bilen. Vi har deler som ligger og venter på å bli tatt i bruk, men som vi må vente med, fortalte Petter Solberg.33-åringen åpnet Rally Hellas forsiktig, og på sjuende og siste fartsprøve for dagen fikk nordmannen hjelp av to Ford-uhell. Både Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen måtte kjøre prøven med ødelagte støtdempere og falt ut av topp fem-lista da dagen var omme.- Riktignok førte andres uhell til at vi klatret til tredjeplass, men det er uten tvil bra av oss også. Jeg kjører forsiktig. For teamet er det utrolig viktig at begge bilene kommer til mål i debuten.Citroën-duoen Sebastien Loeb og Daniel Sordo (15,7 sekunder bak) er i en klasse for seg. Petter Solberg (59,1) er treer og storebror Henning (1.06) firer etter første dagsetappe.- Vi hadde litt småtrøbbel med bilen på femte fartsprøve. Ut over det har den gått klokkerent, sa Petter Solberg.Mads Østberg fikk en tung start på VM-runden. 9 km før mål på annen fartsprøve måtte den unge nordmannen parkere bilen da en stein slo i stykker understellet på bilen.Rally Hellas avsluttes søndag. Det er ventet at lørdagens dagsetappe vil skille langt mer enn fredagens.- Spesielt første fartsprøve er ille. Ingen ting er avgjort før kjøringen søndag er unnagjort. På disse veiene kan absolutt alt skje, mente Subaru-stjernen.Sist han var på seierspallen var i Hellas i fjor. Da ble det tredjeplass. Fjerdeplassen fra Sverige i februar er sesongbeste hittil i år. (©NTB)