<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye taper LSK på et nedrykk

Ekspert på fotballøkonomi anslår hva Lillestrøm minst vil tape hvis de rykker ned fra Tippeligaen. Det er ikke småpenger.

  Publisert 16. juli 2008 kl. 10.44
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Foto: Scanpix

  Lillestrøm har ikke vært nede i nest øverste divisjon siden 1975, men i år ligger klubben tynt an i bunnen av Tippeligaen. Et evt. nedrykk vil koste minst 30 millioner kroner, skriver Dagbladet.- Det er tre hovedkomponenter som forandrer seg. Grovt sett vil de tape snaut ti millioner i forhold til medieavtalen, drøyt ti millioner i billettinntekter, og rundt ti millioner i forhold til sponsorer, anslår professor og ekspert på fotballøkonomi Arild Hervik ved Høgskolen i Molde.Avisen har også snakket med Erik Solér, som opplevde et nedrykk med Start i fjor, i en sesong med et budsjett på 100 millioner kroner.- Enten må de selge spillere, eller så må investorer dekke tapene. Vi i Start måtte gjøre begge deler. Vi solgte spillere, leide ut noen, mens eierne dekket resten av tapet, sier han.