<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Håndballspiller tjener 4,5 mill.

Sammenlignet med fotballgutta er det bare smårusk å hente for mange av verdens beste håndballspillere.

  Publisert 23. jan. 2009 kl. 09.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 106 ord
  En euro i hånden - Foto: iStockphoto

  Franske Nikola Karabatic (24) er på lønnstoppen i håndball. Franskmannen tjener cirka 4,5 millioner kroner i året i Kiel.Sammenlignet med fotballgutta er det bare smårusk å hente for mange av verdens beste håndballspillere.Karabatic har økt sin lønn vesentlig de siste sesongene. Han er ansett som verdens beste angriper. I sommer vant han OL-gull i Beijing.Gjennomsnittslønnen er høyest i tyske Bundesliga. Spanske klubber betaler ofte skyhøye lønninger til de aller største stjernene.Allerede i 2004 dro Jackson Richardson (Frankrike) inn over 5 millioner kroner i spanske Portland San Antonio.Kristian Kjelling er Norges best betalte spiller i øyeblikket. Hans årslønn ligger rundt 1,5 millioner kroner netto i Spania. (©NTB)