<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA søker fotball-VM

USA vil legge inn søknader om å få arrangere fotball-VM både i 2018 og 2022.

  Publisert 30. jan. 2009 kl. 08.23
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 90 ord
  Foto: Scanpix

  Det internasjonale fotballforbundet FIFA har bedt sine medlemsland om å melde interesse for mesterskapene innen mandag, og USAs fotballforbund sier i en uttalelse at det vil søke om begge.Tildelingen finner sted i desember neste år.Flere andre nasjoner har allerede kastet seg på i kampen om begge mesterskapene, deriblant Japan, Australia, Kina, England, Indonesia, Mexico, Qatar og Russland.Belgia/Nederland og Portugal/Spania vurderer fortsatt å søke.Neste VM-sluttspill finner sted i Sør-Afrika i 2010. Så blir det Brasils tur i 2014.USA arrangerte fotball-VM i 1994 med Brasil som vinner og Norge som deltakernasjon. (©NTB)