<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer mot nakenkalendere

Å stille lettkledd opp i kalender kan føre til spiseforstyrrelser, sier spesialist på faget, Runi Børresen.

  Publisert 14. juni 2009 kl. 09.19
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  Foto: Scanpix - illustrasjon

  Å gi ut kalendere eller bilder av lettkledde utøvere er vanlig både i Norge og i utlandet, og det er ikke bare på idrettsarenaen dette skjer.- Mange ganger har jeg snakket med personer som sier de har sagt ja til å stille opp og bestemt selv. Men egentlig vil de ikke. Det er også personer som har grått på telefonen og vært skikkelig lei seg. Jeg har selv barn og kunne aldri tenkt meg å kjøpe og henge opp en kalender med mine barns venner, sier Børresen til VG Nett.I 2003 utga toppserielaget Fløya en oppsiktsvekkende nakenkalender, som fikk oppmerksomhet også utenfor Norges grenser. Tidligere daglig leder i klubben, Tonje Merete Moe, forteller at Fløya gikk reaksjoner fra mange, blant annet foreldre, eller kalenderen kom ut. Året etter var det helt uaktuelt å gjøre noe tilsvarende igjen.- I den forrige kalenderen var spillerne veldig lettkledde. Vi hadde også fått reaksjoner fra folk, blant annet foreldre. Denne gangen ville vi heller fokusere på fotballen, sier hun. (©NTB)