<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Baasland i retten med åpne dører

For åpen rett må Bjarte Baasland (35) forklare hvordan det er mulig å tape 40 millioner kroner ved å spille på internett.

  Publisert 14. juni 2009 kl. 09.20
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  Faksimile Rogaland Avis

  Rettssaken mot 35-åringen starter i Oslo tingrett onsdag. Den skal avsluttes samme dag. Av de 40 millionene som Bjarte Baasland skal ha spilt bort er det bare kommet inn én anmeldelse og han er bare siktet for bedrageri av 26,6 millioner kroner. Det var penger moren hans, Bodhild Baasland, skal ha lånt fra Selvaag-arvingen Cecilie Nustad.Den resterende summen blir det trolig ikke noe rettslig etterspill av. Politiadvokat Knut Horn bekrefter overfor NTB at det ikke er kommet inn flere anmeldelser før tilståelsessaken skal avgjøres i retten.Når retten settes i sal 317 i Oslo tinghus på onsdag, har to rettsinstanser bestemt at dørene under den én dag lange rettsforhandlingen skal stå åpne. Baasland og hans forsvarer, advokat Hege Birkeland Ersdal, ba først Oslo tingrett om å lukke dørene under rettsbehandlingen. Tingrettsdommer Wenche Fliflet Gjelsten mente imidlertid det var tunge grunner for at allmennheten skulle ha adgang til rettslokalet, og innvilget ikke ønsket.Avgjørelsen ble anket til lagmannsretten som etter nye overveielser kom til samme resultat i forrige uke.