<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ber Norges Bank holde renten i ro

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener renten kan holdes på et ekstremt lavt nivå.

Publisert 22. juni 2010 kl. 08.54
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 90 ord
gjedrem.jpg

Samtlige fem medlemmer i DNs rentepanel mener Norges Bank bør holde renten uendret på onsdagens møte.- Enn så lenge kan renten holdes på et ekstremt lavt nivå, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til avisen. Han viser til at veksten og norsk aktivitetsnivå er lavere enn normalt.- Forbruksveksten er dempet og bedriftenes investeringser stiger ennå ikke. Lønns- og prisveksten er lav. Lav rente har ikke ført til ny lånefest og boligprisene har flatet ut (..), sier Andreassen.Han mener økte spreader i pengemarkedet også taler for en lav signalrente.