<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Den sunneste isen i sommer

- Er man glad i is, kan det lønne seg å velge med omhu, sier professor for ernæring ved Universitetet for miljø og biovitenskap.

Publisert 22. juni 2010 kl. 12.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
is.jpg

Is hører sommeren til, og velger du isen med omhu, kan du helt fint spise flere enn én.- Er man glad i is, kan det lønne seg å velge med omhu. Lett-, youghurt- og saftis er for eksempel å foretrekke fremfor klassiske fløteiser og softis, sier professor for ernæring ved Universitetet for miljø og biovitenskap, Birger Svihus, ifølge Dagbladet.Sammenligner du fløteisen Kroneis jordbær med saftisen Joystick cola og justerer for størrelsesforskjell, finner man at Kroneisen inneholder fire ganger kalorimengden til sistnevnte og vel hundre ganger fettmengden.Ifølge avisen er isen Snakebite den sunneste, med et fettinnhold lik null, og kun 52 kalorier. Verstingen er Vaffelkrone med 420 kalorier og et fettinnhold på 22 g.