<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Det var helt rått

- Det var skummelt, og jeg kjente adrenalinkicket da jeg satte utfor. Det var helt rått, sier Tom Hilde etter dagens verdensrekord.

Publisert 23. juni 2010 kl. 16.52
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Tom Hilde. Foto: Scanpix

Tom Hilde satte ny verdensrekord på miniski da han landet på 91 meter under en hoppsamling i Sverige onsdag.Det var første gang Hilde satte seg på bommen i en så stor bakke med miniski.- Det var skummelt, og jeg kjente adrenalinkicket da jeg satte utfor. Det var helt rått, sa Hilde.Som ett ledd i treningsarbeidet har hopplandslaget innledet sesongen med å hoppe med 180 lange barneski, såkalte dragonski. I tillegg er hoppdressen byttet ut med langrennsdress.Landslagshopperne har hoppet mye i mindre bakker, og det var første gang de slapp til i K90.Filosofien bak «miniski»-hoppingen er at hopperne må gjøre bevegelsene på hoppet perfekt fordi de ikke får hjelp av utstyret i lufta. I tillegg må de bryte mentale barrierer for å hoppe med slikt utstyr.Sankthansaften skal feires med renn i Örnsköldsvik hvor det skal hoppes ett hopp i tre ulike bakker. (©NTB)