<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Federer-tap gir håp for Nadal & co.

Roger Federer jakter sin sjuende Wimbledon-tittel, men finaletapet for Lleyton Hewitt i Halle nylig gir håp for verdensener Rafael Nadal & co.

Publisert 18. juni 2010 kl. 15.52
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 332 ord
Roger Federer. REUTERS/Petar Kujundzic (AUSTRALIA) / SCANPIX

For seiersvante Federer begynner kanskje å få sprekker i panseret. 28-åringens storhetstid kan gå mot slutten. Etter at han slo Andy Murray i finalen i Australian Open i januar og tok sin 16. Grand Slam-tittel har sveitseren ikke vunnet i de sju neste turneringene han har spilt.Fra 2004 til 2007 vant Federer 315 kamper og tapte kun 24, men på de siste to og et halvt årene har han tapt 35 kamper. Tapet for Robin Söderling i kvartfinalen i Roland-Garros var første gang sveitseren ikke gikk til minst en semifinale siden 2004.- Jeg fikk det ikke helt til (mot Hewitt), men tapet bekymrer meg ikke. Jeg hadde ellers en bra turnering. Jeg må passe på å ta de rette beslutningene, sa Federer.Den spanske verdenseneren Rafael Nadal håper at han kan finne tilbake til taktene fra 2008 da han slo Federer på Wimbledon-gresset.Nadal vant alle turneringene han har stilt opp i år fram til da han vant Roland-Garros-tittelen for femte gang i mai. Det var på favorittunderlaget grus. I Queens-turneringen sist uke måtte spanjolen si takk for seg i kvartfinalen og fikk kanskje ikke gresstreningen han hadde håpet.Han håper at ekstra hvile sammen med familie og venner hjemme på Mallorca har gjort ham godt.- Jeg tenker ikke på at jeg vant for to år siden, sa Nadal før han startet i Queens-turneringen.Andre opponenter som Federer og Nadal må se opp for Andyene briten Murray og amerikaneren Roddick. Hewitt skal man heller ikke se helt bort fra. Alt synes i hvert fall mer åpent enn da Federer fikk herje fritt på Centre Courten.I kvinneklassen skal Serena Williams forsvare tittelen. På Wimbledon-gresset har det de siste årene handlet om veldig mye Williams. I de ti siste finalene med unntak av 2006 har det enten vært begge søstrene eller en av dem i Wimbledon-finale. Venus Williams står med fem Wimbledon-titler mot søsterens tre.Belgiske Justine Henins comeback har ikke blitt så å vellykket som hun kanskje hadde håpet på. Skal den tidligere verdenseneren endelig slå tilbake? (©NTB)