<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Hodeløse og uten kampplan

«Italiensk flopp. Nå er det fare for hjemreise», lød forsiden i ærverdige La Repubblica etter Italias pinlige 1-1 mot New Zealand.

Publisert 21. juni 2010 kl. 10.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Italias kaptein Fabio Cannavaro etter 1-1-kampen mot New Zealand, Shane Smeltz til venstre. Foto: AP//Darko Bandic

La Stampa hadde en bortimot identisk tittel bildesatt med en oppgitt kvinnelig supporter. «Hodeløse og uten kampplan», klaget La Repubblica.Corriere della Sera fokuserer på den aldrende kapteinen Fabio Cannavaro, som har gått fra å være verdensmester i 2006 til vandrende katastrofe fire år senere.«Et Italia uten kvalitet», het det på forsiden. I en analyse står det om «den lange tilbakegangen for en stor kaptein». La Gazzetta dello Sport er heller ikke fornøyd med de asurblå. De gir tommelen ned for hele laget.Shane Smeltz ga New Zealand ledelsen etter sju minutters spill i søndagens gruppespillkamp. Fabio Cannavaro var ikke heldig i forkant av målet. Vincenzo Iaquinta utlignet på straffespark etter en knapp halvtime. Juventus-spilleren fikk sjansen fra krittmerket etter at Daniele De Rossi ble tydelig holdt i trøya av New Zealands Tommy Smith.Så gjenstår det å se om Italia tar seg til cupspillet eller om de asurblå stjernene kommer hjem før postkortene. (©NTB)