<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Klarer ikke å levere nok singelreiser

Norges største arrangør av singelreiser klarer ikke å skaffe nok plasser til populære reisemål.

Publisert 17. juni 2010 kl. 11.11
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
kvinne.jpg

Noen av de mest populære turene til reiseoperatøren Carpe Diem er kajakkpadling i Kroatia og sykkelturer i spanske Catalonia.- Vi ser fortsatt en stor interesse for turer med fyldig innhold av mat- og vinopplevelser, men det er aktive turer som så absolutt er i skuddet for sommeren. Folk ringer stadig og spør om vi har ledige plasser på reiser med mye aktivitet involvert, og ventelistene er lange, sier daglig leder Gro Husmo.- Deltakerne er voksne, ressurssterke mennesker og erfaringen viser at både 30-åringer så vel som spreke pensjonister trives godt i samme gruppe. Det er ikke alderen, men innstillingen som teller. Av og til finner noen likevel tonen, og det er jo hyggelig, sier Husmo.JubileumsturCarpe Diems aller første tur i september 2000 var en reise i fotsporene til 1900-tallets beryktede landeveisrøverne Los Bandoleros i Andalusía i Spania. Turen ble en stor suksess og 10 år etter den første banditturen byr Carpe Diem i september på repetisjon av den kruttsterke jomfruturen.Det betyr at du kan smake på Señora Marias styrkende paella fra gården oppe i fjellene. Det innebærer sherrysmakingen, sykkeltur langs Andalusias vakre middelhavskyst, en humpete tur bakpå bondens traktor for å se på hans flotteste tyrer, og ikke mist Dia del Caballo (Hestens dag) med høyreiste og nystriglede firbente i gatene, ridd av unge menn i sine flotteste dresser med kjolekledde señoritas bakpå.FaktaIfølge Statistisk Sentralbyrå var det over 850 000 nordmenn som bodde alene i Norge i 2009. Tallet hadde steget med nesten 70 000 siden 2006.