<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Komikonge seiret mot sint TV-deltaker

Etter å ha deltatt i komikongens TV-program var forskeren irritert og kampklar. Nå har han tapt i alle fall første slag.

Publisert 22. juni 2010 kl. 11.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
TV-fjes Harald Eia - Foto: Scanpix

NRK og Harald Eia har ikke brutt god presseskikk i forbindelse med deres behandling av forsker Jørgen Lorentzen i programmet Hjernevask.Det konkluderte Pressens Faglige Utvalg med tirsdag.- De små svakhetene som var er ikke tilstrekkelig sett opp mot programmets styrke, uttalte utvalgsmedlem, Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.Forsker Lorentzen klaget inn Eia og NRK til PFU fordi han mente Harald Eia og hans redaksjon har kryssklippet et intervju med ham, slik at meningsinnholdet er blitt forvrengt.Han mente i tillegg at programmet hadde hatt en skjult agenda.- Om Lorentzen hadde vist at disse intervjuene skulle presenteres for internasjonale forskere, ville han stilt større krav til stringens. Men jeg synes heller ikke det er i strid med god presseskikk, uttalte generalsekretær i Presseforbundet Per Edgar Kokkvold i forbindelse med behandlingen av klagen.Tirsdag rykket Lorentzen ut i avisen VG og uttalte at han har slitt i etterkant av Eias TV-program.- Jeg har hatt det helt for jævlig, sa Lorentzen.