<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kostbare arbeidskonflikter

De minst lønnsomme arbeidsplassene kjennetegnes av konflikter som dysses ned, intriger og baksnakking.

Publisert 17. juni 2010 kl. 10.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
krangle.jpg

En undersøkelse gjennomført av bemanningsselskapet Manpower viser at hver fjerde ansatt i norske bedrifter sier at konflikter på arbeidsplassen dysses ned eller ignoreres, skriver Finansavisen.Undersøkelsen viser også at det er en sterk forbindelse mellom at det i bedrifter som går dårlig økonomisk er flere som svarer at konflikter ofte dysses ned og ignoreres. De vanligste konfliktene på arbeidsplassene er mellom medarbeiderne.- I selskap der konflikter ofte dysses ned og ignoreres oppgir 28 prosent at det går ganske eller svært dårlig økonomisk for bedriften man jobber for, sier Bjørn Ljung i Kairos Future, som har gjennomført undersøkelsen.- I bedrifter der konfliktene ikke dysses ned og ignoreres, men håndteres på mer konstruktive måter oppgir bare 16 prosent at det går ganske eller svært dårlig økonomisk, fortsetter han, ifølge avisen.De eldste bråker mestVidere går det frem at det er de eldste og de med lavest utdannelse som oftest havner i konflikter. 28 prosent av de under 30 sier at konflikten oftest løses gjennom at de berørte parter slutter fred.Bare 17 prosent av de rundt 60 år sier det samme. Av de yngste sier også 48 prosent at de aldri har opplevd at de ansatte grupperer seg i ulike leire ut fra konflikter, sammenlignet med 34 prosent av de rundt 60 år, skriver Finansavisen.