Når en asiatisk restaurant har mange asiatiske gjester, er det som oftest en god indikasjon på at kjøkkenet er inne på noe autentisk. Thairestauranten Rice Bowl ved Youngstorget, faller definitivt inn under denne kategorien. Med bare 54 sitteplasser og konstant pågang fra sultne gjester som setter pris på god valuta for pengene, resulterer det i til tider treg service.- En gang jeg skulle spise lunsj her var det ti meter kø utenfor lokalet! forteller Long, som heldigvis finner et ledig bord midt i lokalet.Variert klientellMatter av bambuskvister dekker to av veggene, mens den tredje ser ut som den er spikret opp av kryssfiner-platene fra kassene som bambusen ble fraktet i. Tak og vegger er dekorert med fiske- og jorbruksredskaper, samt diverse annet asiatisk krimskrams. Her henger også bilder av den thailandske kongefamilien på tur i norsk natur, sammen med Kong Haakon VII og Kristian Birkeland.Forretten, satay-kylling med peanøttsaus, fortæres mens anmelderne får tid til å betrakte de andre gjestene. Det er etter hvert mange som har oppdaget dette anonyme stedet, og anmelderne kranses av en mildt sagt broket forsamling: Ved nabobordene sitter en enslig japansk forretningsmann og et ektepar i 60-årene. Ved veggen har en venninnegjeng på fire benket seg, med hijaber og handleposer. Deretter en uflidd nordisk mellomfagstudent (kvalifisert gjetning journ.amn.) med høyvannsbukser. Til sist to urbane pumaer, kledd for en helaften på Smuget med tatoverte kinesiske tegn på brystpartiet og det hele.RåfersktSå kommer hovedrettene på bordet: Kylling i karri - som ikke må forveksles med det gule pulveret i norske butikkhyller - og stekte kongereker. Her er det lite å utsette på kvaliteten. Kyllingen er fortsatt saftig, og hverken overstekt eller ihjelkokt. Hele store biter av fersk ingefær, sitrongress og limeblader har fått ligge i sausen som smakstilsetning.- Dette viser hvor langt man kan komme med bare å respektere råvarene, sier Short fornøyd og tygger på en brekkbønne.Den er så fersk at det knirker i tennene. Man skulle nesten tro at restauranten hadde sitt eget gartneri vegg i vegg. Long sjekker om Tom Yam-gryten holder like høy standard. Selv om rekene helt sikkert har vært fryst, er de overraskende sprø i konsistensen.Den lett syrlige sausen med hele tomatskiver, galangal og grønnsaker, passer dessuten perfekt for en varm junidag som denne.Value for moneyLa det være sagt med en gang: Hvis dommen skulle felles på bakgrunn av maten alene, hadde Rice Bowl ligget farlig nær en sekser på terningen. En høyere value for money skal man lete en stund for å finne i Oslo.Respatex-interiør og en småsurrete betjening, samt at de trange og svært enkle lokalene neppe egner seg særlig godt for en forretningslunsj, gjør at det bare blir en femmer.