<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny sensasjon - Italia ute av VM

Den regjerende mesteren Italia er slått ut av fotball-VM, etter å ha røket på en blemme mot Slovakia.

Publisert 24. juni 2010 kl. 17.56
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Bookmakerne har liten tro på at Italia forsvarer VM-gullet i fotball fra 2006. Foto: Scanpix/AP.

De regjerende mestrene fra Italia er ute av fotball-VM, etter at de på dramatisk vis røk 2-3 mot Slovakia i dagens avgjørende kamper i gruppe F. Dermed er begge finalistene fra Tyskland-VM i 2006 ute, ettersom Frankrike røk ut tidligere denne uken.I den andre kampen spilte Paraguay og New Zealand uavgjort 0-0. Det betyr at førstnevnte går videre som gruppevinner, fem sine fem poeng. Slovakia endte på fire poeng, og går også til åttendedelsfinale.Ydmykelsen ble total for Italia, som med sine to poeng ble jumbo i gruppen, også bak New Zealand, som endte på tre poeng etter like mange uavgjorte. Men selv om VMs kanskje største "underdog" er ubeseiret, må de altså dra hjem.Senere i kveld, klokken 20.30, starter de siste kampene i gruppe E. Nederland blir gruppevinner med ett poeng mot allerede utslåtte Kamerun, og møter da i så fall Slovakia. Danmark sikrer seg også avansement med seier over Japan. Mislykkes våre naboer i sør med det, går Japan til åttendedelsfinalen.