<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Så mye kan Portugal tape, og likevel gå videre

Portugal er ikke helt klar for sluttspillet i fotball-VM ennå. Bare et saftig målskred hindre avansement sammen med Brasil.

Publisert 24. juni 2010 kl. 15.42
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
Cristiano Ronaldo - Foto: Scanpix

Før de to siste kampene fredag er det klart at Brasil er videre, mens Nord-Korea er utslått. Kampen om å følge brasilianerne til åttendedelsfinalen står mellom portugiserne og Sven-Göran Erikssons Elfenbenskysten.Etter at portugiserne utklasset Nord-Korea og vant 7-0 i den forrige kampen, er det portugiserne som har oddsene på sin side. Ett poeng mot Brasil gir garantert plass i neste runde sammen med Brasil, men Portugal kan også komme seg videre om det skulle bli tap.- Dette er en spesiell kamp. Vi skal møte et lag som ligger på toppen av verdensrankingen, og som i tillegg stiller med en rekke klassespillere. Vi skal også møte brødrene våre på den andre siden av Atlanterhavet, sier midtbanespiller Tiago om kampen mot Brasil.«Dødens gruppe» Før turneringen startet ble gruppe G karakterisert som «dødens gruppe». Når det gjenstår to gruppespillskamper ser det ut som om de som satset på det trygge og sikre kommer til å vinne, for det er ingen tvil om at de etablerte stjernespillerne har levert.Brasil står med to seirer etter 2-1 over Nord-Korea og 3-1 over Elfenbenskysten. Portugiserne fikk en treg start med 0-0 mot Sven-Göran Erikssons lag, men så løsnet det med 7-0 over Nord-Korea, og den seieren kan bli gull verdt i kampen mot Elfenbenskysten om en plass blant de siste 16.Presisering: Portugals storseier over Nord-Korea betyr at Elfenbenskysten har hele 9 mål å ta igjen. Dermed holder det for Portugal for eksempel å tape 3-0 for Brasil, så lenge Elfenbenskysten ikke vinner med mer enn 5-0, 6-1 osv. mot Nord-Korea.