<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alex Sushi vil utvide

Til tross for økt konkurranse har Alex Sushi mer pågang enn før. Én drøm gjenstår.

Publisert 5. juli 2010
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
lead
sushi.jpg
sushi.jpg

Snart ti år etter at de åpnet, går Alex Sushi fremdeles for å være helt i toppsjiktet blant sushirestaurantene, også i internasjonal sammenheng.De siste årene har det poppet opp sushisteder omtrent på hvert gatehjørne i hovedstaden, først og fremst enkle take away-steder hvor man kan bli mett for en betydelig billigere penge enn her.- Det er vanskelig å si om vi merker konkurransen, vi er jo i motsetning til mange av de andre stedene en kveldsrestaurant, sier daglig leder Wolfgang Schlereth.I 2009 omsatte Alex Sushi for 23 millioner kroner. Det er to millioner mer enn i 2008, da stedet opplevde en liten tilbakegang sammenlignet med 2007. I fjor endte resultat før skatt på 1,4 millioner, og med unntak av 2007 - året da det meste gikk bra - har det ikke ligget igjen mer på bunnlinjen noen gang.Vil bygge utTidligere i år ble restauranten utvidet med 16 sitteplasser og kjøkken i andre etasje. Det betyr kapasitet til cirka 30 flere gjester om dagen. Alex Sushi har i snitt cirka 120 personer innom, men på de virkelig gode dagene er det booket inn 160 stykk.Så langt i år har Alex omsatt for 15 millioner kroner, og resultatet er allerede på nivå med fjorårets.- Det ser bra ut, sier Schlereth nøkternt. Med andre etasje i boks, er det én drøm som gjenstår; å åpne en egen avdeling for take away.- Nå må vi dessverre si nei til take away når det går ut over gjestene i restauranten. Det er ikke bra. Derfor søker de nå for andre gang om å få bygge ut. Dersom det blir avslag, er alternativet å finne et egnet lokale i kort avstand fra hovedrestauranten.- Vi liker ikke å si nei når kundene våre spør om noe, sier Schlereth.