<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satset på suppe

Søstrene Isachsen gikk fra barnematprosjekt til produksjon av suppe. Nå har de halt i land en avtale med Deli de Luca.

  Publisert 28. juli 2010 kl. 13.13
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  Gulrot_Suppe.jpg

  Barnematprosjekt ble til suppekjøkkenet for søstrene Elisabeth og Jannicke Isachsen, skriver Dagens Næringsliv.Prinsippet til søstrene er enkelt; moste grønnsaker, tappet i serveringspakker uten tilsetningsstoffer.- Fordi suppen tappes rett på porsjonsglasset mens den fortsatt er varm, ikke blir tilsatt konserveringsmidler og ikke fryses, smaker den ferskere og er sunnere, forklarer Elisabeth Isachsen til avisen.En gang i uken låner hun en kantine på Økern etter stengetid for å koke de 250 literne suppe som selskapet Mer Mat så langt produserer. Hun er kokken av søstrene, og har blant annet jobbet på Magma, Bagatelle og for Gordon Ramsey i London. Jannike Isachsen er derimot jurist i kunnskapsdepartementet, og er daglig leder i selskapet.Siden februar har søstrene solgt suppen gjennom utvalgte matbutikker i Oslo, og ligger an til å få en omsetning på én million kroner. Men fra høsten kommer Deli de Luca på banen, og da øker også produksjonspresset.- Vi har lett etter noen som kunne levere ferske og sunne supper i lengre tid. Avhengig av hvor mye Mer Mat kan levere satser vi på å rulle ut suppene så bredt som mulig fra høsten av, forteller innovasjon- og utviklingssjef i Deli de Luca, Cecilie Simonsen.Mer Mat har per i dag kapasitet til å produsere suppe for tre millioner kroner i året, og suppen pakkes, lages og tappes for hånd.- Skal vi øke produksjonen ytterligere må vi automatisere den og det krever investeringer vi per i dag ikke kan klare på egenhånd.