<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røde ligaledere snublet mot bunnlag

Tre scoringer av Mario Balotelli sendte Manchester City til topps, men lykken varte kun i fem timer.

  Publisert 29. des. 2010 kl. 06.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 437 ord
  Manchester United-spilleren Wayne Rooney - Foto: Scanpix

  Tre scoringer av Mario Balotelli sendte Manchester City til topps i engelsk eliteserie, men lykken varte kun i fem timer.Mens City overbeviste med 4-0 over Aston Villa, var Birmingham bare halvveis med på «leken» og holdt Manchester United til 1-1 sent tirsdag kveld. Dermed tok storebror i Manchester tilbake tabelltoppen fra byrivalen.Da scoringsmaskinen Dimitar Berbatovs 14. fulltreffer denne sesongen så ut til å gi United en oppskriftsmessig seier, snudde Lee Bowyer alt på hodet ett minutt før ordinær tid var omme.Bowyer sørget for å opprettholde en fantastisk hjemmestatistikk for Birmingham da han kjempet inn utligningen. Laget har kun tapt én kamp hjemme på St. Andrews denne sesongen - og tre på halvannet år.I år er laget imidlertid å finne helt i bunnen av tabellen og tirsdagens poeng var i så måte meget kjærkomment.United på sin side leder nå serien på målforskjell - men klubben har to kamper færre spilt enn City.Tre fulltreffereFem timer tidligere herjet Manchester City fritt med et Aston Villa uten John Carew i troppen. Bare sju minutter var spilt da Balotelli ble revet i bakken av Villas Eric Lichaj og fikk straffespark. Unggutten gikk selv fram, lurte Brad Friedel og sendte hjemmelaget i føringen fra 11-metersmerket.Joleon Lescott doblet ledelsen fem minutter senere. Midtstopperen var høyest på en corner fra Adam Johnson, og selv om det så ut som om Barry Bannan fikk stanset ballen på streken, ble målet godkjent.City var ikke ferdig med det. Vertene hadde solide 80 prosent ballinnehav de første 20 minuttene og fortsatte å rulle over stakkarslige Villa i Manchester. Etter 27 minutter var Balotelli frampå igjen. Friedel måtte gi retur på et skudd fra David Silva, og den italienske rebellen dyttet ballen over streken fra kort hold.I det 55. spilleminutt fikk City nok en straffe da Marc Albrighton måtte bruke ulovlige midler for å stanse Adam Johnson. Balotelli var nok en gang eksekutør, gjorde som i 1. omgang og fastsatte sluttresultatet til 4-0.Tottenham-seierTottenham tok også et steg oppover med 2-0 over Newcastle på hjemmebane tirsdag. Etter en kjedelig førsteomgang, klarte Tottenham først å overliste gjestene etter 57 minutter. Aaron Lennon ble spilt fri på høyrekanten, dro seg innover og satte ballen inn i det lengste hjørnet.Hjemmelaget måtte klare seg med ti mann etter at Younes Kaboul skallet Cheik Tioté og fikk rødt kort i det 66. minutt. Men det stanset ikke Tottenham, som scoret på ny ti minutter før slutt. Denne gangen var det Lennons vingkollega Gareth Bale som scoret etter et imponerende løp fra egen banehalvdel.Tottenham tok seg forbi Chelsea, som tapte for Arsenal mandag, til fjerdeplass i engelsk eliteserie. Avstanden opp til ligaleder United er fem poeng. (©NTB)