Var nyttårsforsettet å gå ned de ekstra kiloene du la på deg i fjor?Januar er måneden trening og kosthold får ekstra fokus, og Dagbladet har spurt en rekke slankeeksperter om råd. De anbefaler alt fra de klassiske diettene der man spiser litt av alt, men kutter ned på mengden til rene lav-karbo-kosthold.Jeanette Roede fra slankeimperiet Grete Roede er opptatt av at man skal spise "maten som er riktig for deg".- Du skal ha det godt mens du går ned i vekt, og gjør endringer du kan leve med - ellers går du opp i vekt igjen og hele vektreduksjonen er bortkastet, sier Roede til avisen.Forfatter av boken "Spis deg ned i vekt", Sten Sture Skaldeman, mener vi alle bør spise mer animalsk fett, og dekorere maten med grønnsaker.- Spiser du den kosten du er skapt til, har du fri tilgang til fettreservene dine. Du kan spise deg mett og samtidig hente mat fra fettlageret ditt.Trenger du tips til hvordan du best kan gjøre endringer i livsstil og kosthold er det noen av tipsene som går igjen hos de fleste ekspertene:- Beveg deg mer.- Spis variert.- Spis ofte, gjerne hver andre til tredje time.- Spis fem til seks mindre måltider om dagen.- Spis mindre transfett(fett fra fastfood og ferdigvarer), salt og "raske" karbohydrater som hvitt brød og pasta.- Spis mer grønnsaker.