<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hviledager skal få Svindal på topp igjen

Aksel Lund Svindal var på legebesøk søndag. Medisinen som ble foreskrevet var et par hviledager. Så skal han være på topp igjen.

Publisert 10. jan. 2011 kl. 11.20
Oppdatert 10. jan. 2011 klokken 11.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord

Både før og etter at han sikret seg sesongens første verdenscupseier i Adelboden lørdag, var han sengeliggende. Det var derfor en kjempeprestasjon at han skulle klare å vinne lørdagens storslalåmrenn. Han måtte riktignok dele seieren med franske Cyprien Richard, men det la ingen demper på feiringen.- Legen ga Aksel beskjed om å ta det med ro et par dager. Det kommer både han og flere av de andre løperne til å gjøre.- I dag (mandag) spiller det ingen rolle at gutta tar det rolig, for det regner her i Wengen nå, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.Han fikk det stritt i Adelboden, for det var ikke bare Aksel Lund Svindal som slet. Både Lars Elton Myhre og Kjetil Jansrud var også preget av sykdom og ei helse som ikke var helt på topp.Smårusk - Jo, det har vært litt smårusk nå i form av forkjølelse og halsbetennelse. Når det gjelder Jansrud, vet jeg at det har vært snakket litt om at han skal ha fått problemer med ryggen, men det er ikke noe å snakke om.- Han hadde en lang og småslitsom reise fra Zagreb, og det var årsaken til det han merket i ryggen. Det er overhodet ikke noe dramatikk i dette, så å si at Jansrud har ryggproblemer er en klar overdrivelse, sier Tjørhom.Jansrud kjørte forresten inn til 6.-plassen i lørdagens storslalåmrenn i Adelboden, men i likhet med Svindal valgte også Jansrud å stå over søndagens slalåmrenn.Der stilte en småsyk Lars Elton Myhre og Leif Kristian Haugen. Myhre kjørte ut i første omgang, mens Haugen, som kom til mål, var langt unna å kvalifisere seg.- Det er ingenting alvorlig med noen av løperne, så jeg går ut fra at et par dagers hvile vil gjøre underverker.- Lars Elton Myhre bekymrer meg litt. Han trenger kanskje litt lengre tid på å bli helt frisk enn de andre, så vi får se an hvordan det går med ham og superkombinasjonen her i Wengen, sier Tjørhom.