<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Takmat for shoppere

Nattklubbrestauranten Emil & Samuel serverer supre fiskekaker, om du har tid å vente.

Publisert 10. jan. 2011
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 475 ord
lead
emilogsamuel.jpg
emilogsamuel.jpg

At det ligger en restaurant i toppetasjen til Steen & Strøm er kanskje litt vanskelig å oppdage for shoppere som har forvillet seg opp den siste rulletrappen i kjøpesenteret.Når man stiger opp blant stålbjelker og takvinduer fra 80-tallet er det lett å tro at man har havnet i kjøpesenterslummen - den kjipe toppetasjen der bare dyrebutikker med rar lukt og Clas Ohlson er villige til å leie lokaler.Men til venstre, bak noen tunge forheng, ligger den stilig innredede nattklubb-restauranten Emil & Samuel, med designstoler, norsk-etnisk utsmykning og en high class-toalettavdeling.Fashion og businessAntakelsen om at dette ikke er noe sted for forretningsprat viser seg å være feil.Det er allerede tre åpenbare møter i gang rundt omkring i lokalet, men med mindre vekt på finans og mer på kleskolleksjoner, vin og motefremvisninger (samtlige deltakere er menn).De forskjellige D2-trendy entouragene står i stil med lokalet, som er utsmykket med mønster fra Marius-genseren og skogsmotiver utskjært i finérplater.Det eneste som mangler er liksom et troll.Lang ventetidGodt nede i flasken med sunn og leskende hylleblomstsaft klarer anmelderne endelig å bestemme seg for to av rettene på den eksemplarisk kortfattede menyen. Høstsalat og rekesmørbrød får vike for langt tyngre kost nå som snøen laver ned utenfor.Den diskrete servitøren forsvinner raskt, men det varer og rekker før han kommer tilbake. Han er nemlig alene om alle bordene i den godt besøkte restauranten denne formiddagen.- Hva skjedde med maten da? Vi har snart ventet i 20 minutter og ikke en gang sett snurten av ventebrød, sier Long og ser på klokken.Men endelig dumper to tallerkener ned på bordet.To stykker entrecôte ligger pent stablet på en seng av stekte grønnsaker og poteter, omgitt av innkokt rødvinssjy. Long er ikke perlefornøyd med tilberedelsen. Ved første øyekast ser det ut som biffene er pent stekt på begge sider, men på et eller annet vis har kjøkkenet klart å tilberede kjøttet så det er rosa i den øvre halvdelen, men nesten rått mot bunnen.Entrecôten blir dessverre hakket for seig og slintrete, men det rustikke tilbehøret av rotgrønnsaker smaker som det skal.Thai-fiskShort prøver seg på de hjemmelagde fiskekakene av laks og sei.- Dette er kanskje de beste fiskekakene jeg har smakt, sier Long etter å ha fått prøve en bit.- Ja, ikke sant? Jeg tror de har brukt hvitvin i dem. Og det smaker helt nylaget. Det var i så fall verdt ventetiden, gliser Short.Det robuste rugbrødet passer utmerket ved siden av fiskematen. Den vågale karrisausen klarer heller ikke å ødelegge for helheten.- De har brukt ett eller annet krydder som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Det er noe thai inni her et sted, sier Long.Inntrykket av både maten og lokalene er totalt sett bra, men tallerknene blir stående på bordet såpass lenge at gjestene slår fra seg desserten og i stedet skynder seg å be om regningen.En ekstra kelner hadde kanskje hjulpet.LONG & SHORT