<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knut Risan er død

Mannen bak fortellerstemmen i juleklassikeren "Tre nøtter til Askepott", Knut Risan, døde tirsdag, 80 år gammel.

  Publisert 2. feb. 2011 kl. 15.50
  Oppdatert 2. feb. 2011 klokken 15.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  Knut Risan (t.v) her sammen med Svein Erik Brodal. Foto: Scanpix

  Knut Risan debuterte på Nationaltheatret i 1955, og gjennom sine lange karrierer ved teateret tolket han 147 roller. Tirsdag bekrefter teateret skuespillerens bortgang, skriver VG Nett.- Vi har fått beskjed av familien om at han er død, sier informasjonssjef Alexander Bergan ved Nationaltheatret til avisa.En av de store, klassiske rollene Risan ble kjent for, var Helmer i Ibsens «Et dukkehjem». Mot Lise Fjeldstads Nora var han med på å gjøre stykket til en av Fjernsynsteatrets klassikere. For den yngre garde er han kanskje bedre kjent som kongen fra «Reisen til Julestjernen» eller blomsterhandler Rosengren i Skomakergata. Han ga også stemme til fortelleren og samtlige rollefigurer i juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott».I tillegg til en mangslungen karriere ved Nationaltheatret - som ble avsluttet med Anton Tsjekhovs «Måken» - opptrådte Risan i Den Norske Opera, Den Nationale Scene og Riksteatret.