<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritisk til kurs kun for sjefer

Videreutdanning innen ledelse er bortkastet om det bare er sjefen som utdannes, mener svensk forsker.

  Publisert 3. feb. 2011 kl. 13.09
  Oppdatert 8. mars 2012 klokken 15.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Jobb.jpg

  Om ledelsesutdanning skal komme til nytte, må alle ansatte gå på kurs, mener den svenske forskeren Johan Bertlett, ifølge det svenske nettstedet Chef.- Ledelsen i en bedrift bør tenke seg om både en og to ganger før de sender sjefene på videreutdanning innen ledelse. Mest sannsynlig gjør det mer nytte om man sender en hel avdeling i stedet, sier han.Bertlett disputerte nylig i psykologi ved Universitetet i Lund, og avhandlingen hans peker ifølge nettstedet på at sjefen alene har begrensede muligheter til å påvirke arbeidsklimaet. I stedet er det samarbeidet mellom de ansatte og sjefen som gir størst effekt.Forskeren mener at det beste arbeidsklimaet finnes på arbeidsplasser der sjefen gir medarbeiderne forutsetninger for å lede seg selv. Men da må også de ansatte selv være innstilt på å ta mer ansvar.- Det handler altså ikke bare om at sjefen må kunne delegere, men også om hvilket medarbeiderskap den enkelte ansatte er forberedt på å ta, sier Bertlett.